Update: Deense bondscoach roept Dolberg niet op, Schöne wel uitgenodigd

Update: Deense bondscoach roept Dolberg niet op, Schöne wel uitgenodigd

Gepubliceerd: maandag 20 augustus 2018 om 15:21ma 20-08-2018 om 15:21

Kasper Dolberg hoeft er niet op te rekenen dat hij zal worden opgeroepen voor de komende interlands van het Deense elftal. In september speelt Denemarken tegen Slowakije en Wales.

Dolberg maakte, net als Lasse Schöne, wel deel uit van de selectie die deze zomer actief was op het WK in Rusland. "Dolberg is weer aan het trainen, maar het zou niet wijs zijn om hem nu te selecteren", stelt bondscoach Age Hareide tegenover Nordjyske. "Het is voor hem het beste om eerst fit te worden en wedstrijden te gaan spelen bij Ajax."

De Deense spits staat al enige tijd aan de kant door een blessure aan de buikwand. Denemarken speelt op 5 september eerst een oefenduel tegen Slowakije. Op 9 september staat de eerste wedstrijd in de Nations League op het programma. Daarin is Wales de tegenstander. Op het WK in Rusland werd Denemarken uitgeschakeld door de latere finalist Kroatië. 

Update 15:21 uur: Kasper Dolberg is door bondscoach Age Hareide inderdaad niet opgeroepen. Lasse Schöne mag zich volgende maand wel melden, zo heeft de Deense voetbalbond bekendgemaakt.

Poll

Gaan de blessures van Dolberg zijn carrière dwarsbomen?

(1959 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws