Sol legt aanbieding Santos naast zich neer: 'Speel niet alleen voor het geld'

Sol legt aanbieding Santos naast zich neer: 'Speel niet alleen voor het geld'

20-08-2018 14:49
56

Willem II-spits Fran Sol heeft een aanbieding van het Braziliaanse Santos geweigerd. De Spanjaard kon in Brazilië voor drie jaar tekenen, maar heeft besloten het voorstel naast zich neer te leggen.

Dat meldt Brabants Dagblad, dat stelt dat het om een contract ging 'tegen uitstekende voorwaarden'. "Ik speel niet alleen voor het geld en heb ook andere doelen in het voetbal", legt Sol echter uit. De spits staat bij Willem II nog tot het eind van dit seizoen onder contract met een optie voor nog een jaar.

Door het besluit van Sol heeft Santos uiteindelijk geen bod uitgebracht op de spits. Sol werd benaderd door de president van Santos, Jose Carlos Peres. Die kwam vorige week overigens onder vuur te liggen bij de Braziliaanse club, omdat hij de club op een autoritaire wijze zou besturen. Santos staat momenteel dertiende in de Braziliaanse serie A en moet knokken voor lijfsbehoud.

De Spanjaard kwam twee jaar geleden transfervrij naar Willem II. Daar maakte hij vooral vorig seizoen veel indruk: in 32 competitieduels kwam Sol tot zestien treffers.