Jans looft potentiële 'nationale topspeler': 'Hij kan fysiek wel mee in Engeland'

Jans looft potentiële 'nationale topspeler': 'Hij kan fysiek wel mee in Engeland'

20-08-2018 16:09
64

Bij Studio Voetbal is men lyrisch over de ontwikkeling van Denzel Dumfries. De rechtsback van PSV maakte vorig jaar de overstap van Sparta naar sc Heerenveen en vertrok deze zomer alweer naar de Nederlandse top. Presentator Tom Egbers vraagt aan Ron Jans of Dumfries een 'nationale topspeler' is.

"Nu nog niet, maar dat kan hij wel worden", antwoordt Jans. "Hij kan fysiek wel mee in de Engelse competitie. Hij heeft snelheid, kracht en lengte. Hij kopte tegen Fortuna Sittard ook nog bijna een corner binnen. Het is wel een kandidaat, want aan de rechterkant zijn we nog wel aan het zoeken naar wie daar moet spelen."

Ook Pierre van Hooijdonk is lovend, maar niet alleen over Dumfries. Ook Angelino krijgt complimenten. "Angelino was heel offensief (tegen Fortuna, red.), net als Dumfries. Daar is kwaliteit genoeg. Het geeft je team twee extra aanvallers. Hij (Angelino, red.) beschikt ook nog over een geweldige voorzet. Dit krijg je erbij."

Voor PSV lonkt de Champions League, maar Jans moet nog maar zien of het de Eindhovenaren lukt om BATE Borisov uit te schakelen. "Ik ben wel een beetje sceptisch geworden, omdat wij het internationaal jaren niet zo goed doen. Dan ben ik nog heel vriendelijk. Het verrast me niet als ze het halen. Ik heb echt genoten van het spel van Ajax tegen Standard Luik en Sturm Graz. Ik hoop dat PSV dat ook gaat halen."

Lees ook35 miljoen euro lonkt voor PSV: 'Dure wedstrijden, het verschil is 20 miljoen'