Groot compliment voor Ajax van Ten Hag: 'Beste Ajax van afgelopen tien jaar'

Groot compliment voor Ajax van Ten Hag: 'Beste Ajax van afgelopen tien jaar'

20-08-2018 17:10
179

Dit Ajax is het beste Ajax van de afgelopen tien jaar. Dat stelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Van Hooijdonk denkt dat het huidige Ajax van Erik ten Hag beter is dan het Ajax waar onder meer Luís Suarez, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen in speelden.

"Ik heb erg veel vertrouwen in de wedstrijden tegen Dinamo Kiev", opent Van Hooijdonk. "Ik heb Ajax dusdanig goed zien spelen tegen Standard Luik dat ze in staat zijn om de Champions League te halen. Ze zitten dichter bij de Champions League dan de voorgaande jaren."

"Ik denk dat dit het beste Ajax is van de afgelopen tien jaar. Beter dan de ploeg die de Europa League-finale haalde? Ja, dat vind ik wel. Meer ervaring en met Ziyech en Tadic is er ontzettend veel voetbal."

Willem Vissers van de Volkskrant trapt een beetje op de rem. Hij denkt dat het behalen van de Champions League een lastig karwei gaat worden voor Ajax. "Acht jaar geleden hebben ze daar ook al tegen gespeeld in de voorronde. Toen hebben ze het met heel veel moeite gehaald."

"Kiev is meer een Oekraïnse ploeg geworden de laatste jaren, maar staat nog steeds in de schaduw van Shakthar Donetsk. Die zijn beter. Vorig jaar speelden ze Feyenoord twee keer van de mat. Kiev is iets minder en Ajax is iets beter dan Feyenoord vorig jaar, dus.. Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat ze het allebei kunnen halen. Het wordt wel allebei moeilijk", doelt Vissers ook op PSV.

No Poll