In het kort: Dortmund overleeft 'Krimi', Liverpool wint, scorende Hateboer aan kop

In het kort: Dortmund overleeft 'Krimi', Liverpool wint, scorende Hateboer aan kop

20-08-2018 23:27
23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dortmund overleeft 'Pokal-Krimi'
Borussia Dortmund is op het nippertje ontsnapt aan een bekerblamage. BvB kwam tegen Tweede Bundesliga-club Greuther Fürth laat in de wedstrijd op een 1-0 achterstand dankzij Sebastian Ernst. Axel Witsel hielp zijn nieuwe club pas in minuut 95 (!) langszij met een mooie volley. Marco Reus zorgde in de laatste minuut van de verlenging voor de beslissing met een kiezelhard schot.

Liverpool behoudt maximale score
Liverpool is na twee Premier League-wedstrijden nog zonder puntenverlies en zonder tegengoals. The Reds wonnen zaterdagavond bij Crystal Palace. James Milner zette de gasten vlak voor rust uit een penalty op 0-1. Die stand bleef lang op het bord, ook nadat Patrick van Aanholt en co hun ploeggenoot Aaron Wan-Bissaka kwijtraakten met een rode kaart. Sadio Mané maakte er in blessuretijd echter alsnog 0-1 van na een razendsnelle counter.

Hateboer scoort voor winnend Atalanta
Hans Hateboer is met Atalanta Bergamo uitstekend aan het Serie A-seizoen begonnen. De rechtsback verzorgde maandagavond de derde treffer tegen promovendus Frosinone. Alejandro Gómez, Mario Pasalic en nogmaals Gómez droegen eveneens bij aan de 4-0 zege voor de nieuwe Serie A-koploper.

Tegenvallende start voor Atlético Madrid
Atlético Madrid heeft vijf dagen na het veroveren van de Europese Super Cup punten laten liggen in de seizoensopening tegen Valencia. Los Rojiblancos kwamen voor rust nog wel op voorsprong: Ángel Correa vond het net na een fraaie steekpass van Antoine Griezmann. Na rust legde Rodrigo echter de 1-1 eindstand vast.

Almere City geeft bijna 0-3 voorsprong weg
Almere City leek tijdens zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van het seizoen hard op weg naar een eenvoudige zege op Jong AZ. Dankzij Niek Vossebelt, Tim Receveur en Stijn Meijer stonden de gasten uit Flevoland binnen een half uur op 0-3. De Alkmaarse beloften knokten zich echter terug in de wedstrijd. Jelle Duin miste een penalty, maar Tijjani Reijnders en Ferdy Druijf zorgden voor 2-3. De punten ginen echter mee naar Almere.