'Ik denk niet dat we vol op de aanval gaan tegen Ajax, staan we zo met 4-0 achter'

'Ik denk niet dat we vol op de aanval gaan tegen Ajax, staan we zo met 4-0 achter'

20-08-2018 22:43
81

FC Emmen-spelmaker Anco Jansen had er na de 1-4 nederlaag tegen AZ flink de pest in. De 29-jarige Zwollenaar genoot van de sfeer aan de Oude Meerdijk, maar baalde van het verloop van de eerste Eredivisie-wedstrijd ooit op Drentse bodem.

De promovendus had hoge verwachtingen nadat het tijdens de eerste speelronde met 1-2 van ADO Den Haag had gewonnen. "We keken heel lang uit naar deze wedstrijd en er werd veel van verwacht", reageerde Jansen tegenover De Telegraaf. "We zijn weer keihard met beide benen op de grond gezet. In de Jupiler League (tegenwoordig de Keuken Kampioen Divisie geheten, rerd.) konden we af en toe nog een foutje maken, maar hier wordt dat direct afgestraft."

Veel tijd om te treuren is er echter niet voor de Eredivisie-debutant: zaterdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen Ajax. "Ik denk niet dat we vol op de aanval gaan, want dan staan we binnen een kwartier waarschijnlijk met 4-0 achter", knipoogt Jansen. Volgens de routinier moet Emmen voor een resultaat gaan in Amsterdam. "Spelen in de ArenA is mooi, maar we benaderen die wedstrijd echt niet als een schoolreisje."

No Poll