'Feyenoord niet de markt op bij vertrek duo; eigen jeugd krijgt voorrang'

'Feyenoord niet de markt op bij vertrek duo; eigen jeugd krijgt voorrang'

21-08-2018 06:47
130

Feyenoord gaat niet de transfermarkt op bij een vertrek van Sofyan Amrabat of Jean-Paul Boëtius. De club zal jeugdspelers doorschuiven naar het eerste elftal.

Dat meldt De Telegraaf. Jeugdspelers de kans geven is een ambitieus plan van Feyenoord. De club wil in de toekomst voorrang blijven geven aan zelf opgeleide spelers en streeft ernaar om minstens vijftig procent van het elftal te laten bestaan uit eigen jeugd. Toen Feyenoord het financieel zwaar had, deed de club precies hetzelfde, alleen was het niveau van het elftal toen lager. Daarom werd er extra geld geïnvesteerd in een nieuw trainingscomplex en coaches.

Er staan nu vijftien jeugdspelers extra onder contract in Rotterdam-Zuid. Het aantal contractspelers is van veertig naar vijftig gestegen. Feyenoord wil de talenten de kans geven om in het eerste elftal te spelen om te voorkomen dat ze te vroeg naar het buitenland gaan.

'Het aantal vertrekkende spelers blijft dus gering en wat voor Feyenoord meespeelt is dat zelf opgeleide spelers in tegenstelling tot sommige aankopen de laatste jaren geen Kuip-vrees hebben. Ze groeien op met De Kuip op de achtergrond en begrijpen wat het inhoudt om het Feyenoord-shirt te dragen', schrijft De Telegraaf.