Ajax weet wat het te doen staat tegen Kiev: 'Dan wordt het een stuk makkelijker'

Ajax weet wat het te doen staat tegen Kiev: 'Dan wordt het een stuk makkelijker'

21-08-2018 10:18
59

Ajax speelt woensdagavond de eerste van twee wedstrijden in de play-offs van de Champions League. Tegenstander is Dinamo Kiev en trainer Erik ten Hag beseft dat het geen uitgemaakte zaak is dat de Amsterdammers naar de groepsfase van de Champions League gaan. Dinamo Kiev is namelijk een stugge ploeg, net als Heracles Almelo en VVV-Venlo dat waren.

"We zullent twee hele goede dagen moeten hebben. Het is een dynamische, voetballende ploeg. Het wordt een interessante wedstrijd", aldus Ten Hag tegenover de camera van Ajax TV. Dinamo Kiev won de eerste vier competitiewedstrijden allemaal met 1-0. "Dat zegt dat het goed georganiseerd is. Dat ze op de nul kunnen spelen en dat het dus een stugge ploeg is waar een goede mentaliteit in zit."

Ten Hag, die Dinamo Kiev sterker acht dan Sturm Graz en Standard Luik, maakt de vergelijking met de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo en VVV-Venlo. "We hebben nu tegen twee hele stugge tegenstanders gespeeld, die heel compact van achteren staan. Zolang je die eerste goal niet maakt, is het moeilijk. Dat is ook echt een punt van aandacht. Hoe langer het duurt, hoe meer ze gemotiveerd zijn om achterin te blijven staan. Dan hoeven ze er niet uit te komen en zijn de ruimtes onvoorstelbaar klein. Het is aan ons om daar antwoorden op te vinden."

Zijn ploeg moet dan ook zuiniger omgaan met de kansen. "Als je in de eerste helft vier, vijf honderd procent kansen creëert, moet er daar een van binnen. Dan wordt het een stuk makkelijker."