Niet genoeg uitkaarten voor fans FC Twente: 'Dat wordt een probleem dit seizoen'

Niet genoeg uitkaarten voor fans FC Twente: 'Dat wordt een probleem dit seizoen'

21-08-2018 12:19
212

FC Twente wordt in de Keuken Kampioen Divisie door zoveel supporters gesteund dat de meeste stadions de vraag niet aan kunnen. Komende vrijdag kunnen 350 supporters mee naar de eerste wedstrijd tegen Helmond Sport, maar Twente had het dubbele aantal kunnen verkopen.

Dat stelt Lucas Franssen, voorzitter van de vriendenkring van FC Twente, tegenover Tubantia. Veel clubs die Twente bezoekt kunnen de enorme vraag niet aan. "Dat wordt een probleem dit seizoen", erkent Franssen.

FC Twente staat al jaren op de vierde plaats als het aankomt op aantal uitsupporters. Alleen de traditionele top drie krijgt nog meer steun. Door de degradatie uit de Eredivisie moet Twente dit seizoen echter meer fans teleurstellen. De club heeft gekozen voor een verdeelsleutel. "Je kunt nooit iedereen helemaal tevreden stellen, maar ik denk wel dat dit de beste oplossing is", aldus Franssen.

Vak -P krijgt met 33 procent het grootste deel van de kaarten. "Zij zijn de sfeermakers van de club. Wij zitten op 20 procent en de overige supportersverenigingen krijgen de rest", aldus Franssen, die stelt dat het kaartentekort het hele seizoen een probleem zal blijven. "Want de meeste eerste divisieclubs zijn het niet gewend als een club als Twente op bezoek komt."