'De VAR vraagt een andere manier van verdedigen, lijkt mij lastig als speler'

'De VAR vraagt een andere manier van verdedigen, lijkt mij lastig als speler'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 14:15di 21-08-2018 om 14:15

Door de invoering van de VAR zullen sommige spelers hun spel aan moeten passen. Vooral fysiek sterke spelers zullen daar anders de nadelen van ondervinden.

Dat stelt oud-verdediger John de Wolf. "Want alles ligt onder de loep", aldus de 55-jarige oud-Feyenoorder tegenover het Algemeen Dagblad. "We moeten er nog aan wennen, dat is duidelijk. En spelers moeten zich ook anders opstellen", meent hij. Toch vindt hij dat spelers niet anders moeten gaan spelen. "Als je jezelf niet bent, moet je het veld niet opgaan. Wanneer je met de handrem erop speelt, heeft het geen zin."

Volgens De Wolf is een ploeg als ADO in het nadeel. "Omdat ze gewend zijn op een fysieke manier te spelen. Bij hoekschoppen of vrije trappen net even de tegenstander vasthouden, spelers moeten dat soort slimmigheidjes weer afleren. Het wordt niet meer verbloemd, terwijl het jarenlang geaccepteerd werd. De VAR vraagt een andere manier van verdedigen. Als speler lijkt het mij lastig om nog te veranderen.''

Vroeger konden spelers zich veel meer permitteren. "Met één tot twee camera's rond de velden kon er nog weleens wat, ja. Nu zijn er alleen al twee scheidsrechters. Alles wordt daarnaast met beelden uitgelicht", aldus De Wolf.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws