Zuid-Afrikaanse Ajacied: 'Vorige week nog is een van mijn vrienden doodgestoken'

Zuid-Afrikaanse Ajacied: 'Vorige week nog is een van mijn vrienden doodgestoken'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 19:28di 21-08-2018 om 19:28

Leo Thethani en Dean Solomons gaan beginnen aan hun tweede seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. De twee Zuid-Afrikanen kwamen een jaar geleden over van zustervereniging Ajax Cape Town.

Voor Solomons kwam de interesse vanuit Amsterdam als een donderslag bij heldere hemel. "Ik wilde het eerste elftal van Ajax Cape Town halen. Alleen God had een ander plan. Een mooier plan", zo vertelt de negentienjarige verdediger aan Ajax Life, geciteerd door Ajax Showtime. De even oude buitenspeler Thethani vertelt dat hij en Solomons niet tot de grootste talenten in Kaapstad behoorden. "Dean en ik dachten: we moeten keihard werken, anders redden we het niet."

Thethani is blij dat hij zichzelf in Amsterdam kan ontwikkelen. De vleugelaanvaller is afkomstig uit het township Khayelitsa, waar veel criminaliteit heerst. "Ik werd te veel beïnvloed door vrienden, ging daardoor de verkeerde kant op. Na een paar jaar realiseerde ik me dat ik mijn ouders veel pijn deed." Waar de huidige Ajacied op tijd tot inkeer kwam, liep het voor enkele van zijn vrienden minder goed af. "Sommige van mijn vrienden van toen zitten nu in de gevangenis, vorige week werd er nog een doodgestoken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws