Spelersrapport: Dumfries en De Jong wankelen, Pereiro en Lozano soeverein

Spelersrapport: Dumfries en De Jong wankelen, Pereiro en Lozano soeverein

21-08-2018 23:10
109

PSV heeft uitstekende zaken gedaan op weg naar de groepsfase van de Champions League. In Wit-Rusland versloegen de Eindhovenaren BATE Borisov met 2-3. VoetbalPrimeur maakt het rapport op.

Jeroen Zoet – 6: Een hele wedstrijd lang goed overeind gebleven, maar in de slotfase leek de doelman het allemaal weg te gooien. Een bal die simpel te pakken was, bokste Zoet recht in de voeten van Aleksandr Hleb voor de gelijkmaker. Gelukkig voor PSV was dat niet het laatste wapenfeit van de avond.

Denzel Dumfries – 5,5: Dat de voorronde Champions League even een trap omhoog is voor Dumfries, was te merken. Positioneel kwam de rechtsback keer op keer in de problemen en zeker in de goede fases van BATE leek het hem allemaal iets te snel te gaan.

Daniel Schwaab – 7,5: Moest veel brandjes blussen in de eerste helft, maar dat veroorzaakte vervolgens weer nieuwe problemen. Bracht de organisatie vervolgens goed terug en daarna kwam PSV eigenlijk niet meer in de problemen.

Nick Viergever – 7: Wist aanvankelijk niet waar hij het zoeken moest. Met een goede tackle keerde hij het tij en toen PSV beter ging spelen, lukte ook een stuk meer bij de centrale verdediger. Viergever speelde een stuk geconcentreerder en liet zich vrijwel niet meer in de luren leggen.

Angeliño – 7: Na een weifelend begin had hij ineens die kenmerkende actie met de dribbel het strafschopgebied in, waarna Lozano bijna scoorde. In de laatste minuten werd een puntgave voorzet van Angeliño wel keurig afgemaakt door Malen.

Pablo Rosario – 6: Was één van de hoofdschuldigen van het enorm slordige spel van PSV in de eerste helft. Simpele ballen over vijf meter kwamen niet aan, waardoor zijn ploeg in de problemen kwam. Die fouten gingen er wel uit, maar goed in de wedstrijd zat de jonge middenvelder nooit.

Jorrit Hendrix – 6,5: Hendrix heeft zijn passing tegen om nog een stap omhoog te kunnen maken. Het gaat vaak traag, of breed, of zelfs terug, waardoor de ploeg geen enkel tempo kan opbouwen. 

Gastón Pereiro – 7,5: Bleef ook in de moeilijke fase als een van de weinige PSV’ers overeind. Schoot zijn penalty koeltjes binnen en had zelfs zijn doelpuntenaantal kunnen uitbreiden, maar hij raakte de paal.

Steven Bergwijn – 7: Hoewel Bergwijn met zijn ongepolijste stijl weleens voor frustratie zorgt, neem je dit op de koop toe als je ziet hoe beslissend hij kan zijn. Bergwijn versierde de penalty voor de 1-1 en gaf een uitstekende pass die een doelpunt van Luuk de Jong op had moeten leveren.

Luuk de Jong – 5,5: Had een hattrick kunnen maken. Bij de kopbal op de paal kan je hem niks kwalijk nemen. Maar waarom gaan liggen als je de keeper al bijna voorbij bent? En de bal de tribune jassen terwijl je een vrije schietkans hebt, is ook onvergeeflijk.

Hirving Lozano – 7,5: Zal zich nog afvragen hoe de Wit-Russische keeper Denis Scherbitski zijn kopbal er in hemelsnaam uit wist te houden. Toch maakte Lozano het later goed met zijn geniale krul, die de 1-2 opleverde.

Invallers

Mauro Junior – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Donyell Malen – x: Mocht slechts een paar minuten meedoen, maar speelde een cruciale rol in de laatste momenten van de wedstrijd. Waar je misschien teleurstelling zou verwachten vanwege de late gelijkmaker, bleef Malen scherp en maakte met een snoekduik de winnende.

Nicolas Isimat-Mirin – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

(Jonas Medhin/VoetbalPrimeur)