PSV op rand van Champions League-deelname na knappe winst in Wit-Rusland

21-08-2018 22:54
258

PSV staat op de rand van deelname aan de Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel leek met 1-2 te winnen in Wit-Rusland, maar nadat BATE in de slotfase gelijk maakte, trok Donyell Malen een knappe overwinning over de streep: 2-3.

PSV kende een zeer slechte openingsfase, waarin de club ondersteboven werd gelopen door BATE. De Wit-Russen kregen al in de eerste minuut een grote kans en leken in minuut vijf op voorsprong te komen, maar de spits van BATE stond buitenspel. Een paar minuten later was het alsnog raak. Centrumverdedigers Daniel Schwaab en Nick Viergever waren Jasse Tuominen helemaal kwijt. Hij kon vogelvrij binnen schieten: 1-0.

Ook daarna was BATE beter. PSV had geluk dat het niet 2-0 achter kwam, de Wit-Russen kregen daar de mogelijkheden voor. Onder meer Jeroen Zoet redde een keer knap. Even later kantelde de wedstrijd. PSV, dat tot dat moment niet de tanden liet zien, kreeg een strafschop omdat BATE hands maakte in het strafschopgebied. Het buitenkansje was een prooi voor Gastón Pereiro: 1-1.

De goal gaf de Eindhovenaren vleugels, want even later kreeg Hirving Lozano een megakans op de 1-2. De Mexicaan zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden door BATE-doelman Denis Scherbitski. Weer even later kopte Luuk de Jong op de paal.

In de tweede helft zag Van Bommel een getransformeerd PSV. De Eindhovenaren boden in de openingsfase van de wedstrijd nauwelijks partij, maar in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. BATE kwam er nauwelijks meer uit en PSV drukte, waardoor het wachten was op de 1-2. Nadat Pereiro van afstand miste, kwamen de Eindhovenaren zeer verdiend op 1-2 door Lozano. De Mexicaan haalde met zijn chocoladebeen heerlijk uit en verschalkte Scherbitskiy deze keer wél.

BATE was rijp voor de slacht, gaf veel te veel ruimte weg en bood PSV de kans om het tweeluik al te beslissen, maar dat gebeurde niet. Nadat Steven Bergwijn van dichtbij miste, verprutste ook de geplaagde De Jong een megakans. Doordat PSV het niet afmaakte, hoopte BATE nog op een klutsbal, waardoor het in Eindhoven nog spannend zou worden.

BATE leek het gewenste gelijkspel in de wacht te slepen omdat Jeroen Zoet slecht uitverdedigde. Daardoor kon Aljaksandr Hleb na geklungel er 2-2 van maken. PSV baalde, maar kon een minuut later alsnog juichen, omdat de ingevallen Donyell Malen, die kwam voor Lozano, er plots 2-3 van maakte. Daardoor staat PSV op de rand van deelname aan de Champions League.