'Ten Hag gooit elftal om tegen Dinamo Kiev en kiest voor Van de Beek'

'Ten Hag gooit elftal om tegen Dinamo Kiev en kiest voor Van de Beek'

22-08-2018 06:48
101

Donny van de Beek staat woensdagavond in de basis als Ajax het opneemt tegen Dinamo Kiev. Hij vervangt de geblesseerde David Neres.

Dat is althans de verwachting van het Algemeen Dagblad. Trainer Erik ten Hag wilde er op de persconferentie voorafgaand aan het duel nog niets over loslaten, maar volgens de krant zal de trainer voor de middenvelder kiezen.

Dat zou dan betekenen dat Dusan Tadic en Hakim Ziyech de beide flanken zullen bestrijken, terwijl het middenveld bestaat uit Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Neres raakte in het uitduel tegen VVV-Venlo geblesseerd aan de hamstring. Duidelijk werd dat de heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League te vroeg komt voor de Braziliaan. Tegen VVV-Venlo was Zakaria Labyad nog de vervanger van Neres. "Labyad is een optie, maar er zijn ook andere opties. Ik zou ook met Donny van de Beek kunnen beginnen, dan moeten we het elftal wat omgooien", verklaarde Ten Hag dinsdag.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Schöne, Van de Beek; Ziyech, Huntelaar en Tadic.