'Zelfs Van Hooijdonk en De Boer waren onder de indruk van respect dat ik kreeg'

'Zelfs Van Hooijdonk en De Boer waren onder de indruk van respect dat ik kreeg'

22-08-2018 08:06
14

Hedwiges Maduro werd eerder deze week aangesteld als assistent-bondscoach van Jong Oranje. De oud-speler van Ajax besloot eerder deze maand een punt achter zijn actieve carrière te zetten.

In gesprek met Voetbal International denkt hij na over wat zijn mooiste tijd als voetballer was. "Ajax is mijn club, zonder twijfel. Daar ben ik als voetballer geboren, opgegroeid én opgevoed. Maar bij Valencia ben ik een man geworden. Daar ben ik, vooral door trainer Unai Emery anders over voetbal gaan denken. Realistischer, on-Nederlands misschien", aldus Maduro in het weekblad.

Maduro speelde in Spanje naast Valencia ook voor Sevilla. "Ik ben in Spanje altijd meer gewaardeerd dan in Nederland, pas nu zeggen mensen dat ik het eigenlijk wel prima heb gedaan", vertelt hij. "Dat is ook niet zo raar, in die tijd hadden wij spelers rondlopen bij Real Madrid en Barcelona. Voor Valencia was nauwelijks aandacht. Ik heb meer dan honderd wedstrijden gespeeld daar, hè? Maar ik denk niet dat heel veel mensen dat weten."

Dat vindt de oud-middenvelder overigens niet vervelend. "Zo werkt het toch in de voetballerij?", aldus Maduro, die vertelt hoe hij een staande ovatie kreeg van de fans toen hij een oefenwedstrijd tussen Valencia en Bayer Leverkusen bezocht. "Ik ben door de president uitgenodigd voor een benefietwedstrijd ter ere van het honderdjarige bestaan, in maart. Bestuursleden kwamen me omhelzen. Zelfs Van Hooijdonk en De Boer waren onder de indruk van het respect dat ik kreeg, ik had het ook niet verwacht."