Drenthe over terugkeer naar Feyenoord: 'Niets is ondenkbaar, weet je'

Drenthe over terugkeer naar Feyenoord: 'Niets is ondenkbaar, weet je'

22-08-2018 08:19
46

Voor Royston Drenthe was het een droom die uitkwam toen Sparta hem een contractvoorstel deed. Dat vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met Panorama.

"Ik weet nog dat mijn moeder mij naar het Sparta-stadion bracht vlak nadat ik had gehoord dat ze me een contract gingen aanbieden. Ik was helemaal emo", aldus Drenthe tegenover Panorama. "Ik zat daar maar in die auto. Mijn moeder zei: Je kijkt er een beetje tegenop, hè? En dat was ook zo. Dan komt het ineens fucking dichtbij, begrijp je?"

Drenthe stelt dat hij zich weer voelde als een jongetje van zestien, zeventien jaar. "Een kleine jongen. Precies diezelfde spanning. Hoeveel jongens dromen ervan om profvoetballer te worden en worden het nooit? Ik word het twee keer."

Volgens Drenthe zit er een groot verschil tussen de Drenthe die naar Real Madrid ging en de hedendaagse Drenthe. "De Royston Drenthe die in 2007 bij Real Madrid tekende, was een uitermate goede voetballer. Hij had meer talent dan wie dan ook. Maar hij had geen flauw benul van wat hem te wachten stond, weet je", vertelt hij. "De Royston Drenthe die in 2018 bij Sparta speelt, is op zijn 31ste nog steeds een uitermate goede voetballer, maar hij is ook zelfverzekerd en doelbewust. Hij is hier voor Sparta, voor zichzelf en voor zijn familie en hij speelt voor niets minder dan het kampioenschap."

En mocht Feyenoord bellen? "Mijn focus ligt fully op Sparta", stelt hij, om eraan toe te voegen: "Niets is ondenkbaar, weet je. De kwaliteit is er nog."