Ajax moet oppassen voor smaakmaker: 'Heeft alles in huis om Europese top te halen'

Ajax moet oppassen voor smaakmaker: 'Heeft alles in huis om Europese top te halen'

22-08-2018 08:38
61

Ajax wacht een zware opdracht tegen Dinamo Kiev en moet vooral oppassen voor de 20-jarige Viktor Tsigankov. Hij is de smaakmaker van de Oekraïners.

Dat vertelt voetbalcommentator en tv-presentator Viktor Vatsko. "Hij heeft alles in huis om de Europese top te halen", stelt hij tegenover de NOS. "Zijn ster is rijzende. Hij is nu al reserve-aanvoerder, dat zegt wel genoeg. Viktor kan bijna alles. Goals maken, voorbereiden, maar ook defensief in zijn taak spelen. Iedereen hoopt hier dat hij in de voetsporen kan treden van grote spelers als Andrej Sjevtsjenko."

In Oekraïne wordt Tsigankov vaak vergeleken met Andriy Jarmolenko, die een jaar geleden van Dinamo Kiev naar Borussia Dortmund ging. "Maar dat is niet terecht. Het zijn twee verschillende types. Jarmolenko heeft bijvoorbeeld niet de snelheid van Tsigankov en wil de bal het liefst in de voet hebben."

Volgens Vatsko wacht Ajax een 'defensieve tegenstander, die op de counter wil toeslaan'. "Dinamo Kiev is weliswaar de underdog, maar ze spelen heel gedisciplineerd en georganiseerd. Het zal voor Ajax lastig worden om te scoren", stelt hij.