'Nieuwe spits Heerenveen afhankelijk van eventueel vertrek Van Amersfoort'

'Nieuwe spits Heerenveen afhankelijk van eventueel vertrek Van Amersfoort'

22-08-2018 09:43
19

SC Heerenveen heeft nog tien dagen om een vervanger voor Henk Veerman te vinden. Volgens de Friezen hangt een eventuele aankoop echter ook af van wat er met Pelle van Amersfoort gebeurt.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Volgens de krant is er vanuit het buitenland 'sluimende interesse' voor Van Amersfoort. De aanvallende middenvelder mag in principe vertrekken. Mocht het niet tot een transfer komen ziet Heerenveen hem als een stand-in voor Spits Sam Lammers.

Ook Morten Thorsby mag eventueel vertrekken bij Heerenveen. "We staan open voor een transfer", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Morten zelf ook. Maar er zijn nog weinig ontwikkelingen. Dat geldt ook voor Yuki Kobayashi en Arber Zeneli. Vooraf zei iedereen dat we bij Heerenveen een drukke transferzomer tegemoet gingen. Maar vooralsnog valt dat wel mee." Met Ben Rienstra heeft Heerenveen de vervanger van Thorsby overigens al in huis.

Verder is Heerenveen van plan om spits Jizz Hornkamp te verhuren. MVV zou de spits graag aan de selectie toe willen voegen.