Ik had graag gezien dat hij nog een jaar bij Ajax bleef, maar hij koos voor dit

"Ik had graag gezien dat hij nog een jaar bij Ajax bleef, maar hij koos voor dit"

22-08-2018 11:54
47

Patrick Kluivert is blij dat zijn zoon Justin niet voor de Premier League gekozen heeft. De stap naar Manchester United zou te groot voor hem zijn.

"Ik ben erg tevreden met wat hij doet", vertelt Kluivert sr. aan La Gazzetta dello Sport. "Hij is iemand die weet hoe hij moet luisteren en is gemotiveerd. Ik had graag gezien dat hij nog een jaar bij Ajax bleef, maar hij koos voor dit. Roma is een goede oplossing. De stap naar de Premier League zou te groot voor hem zijn."

Wedden

Meer odds

Kluivert sr. krijgt de vraag of Justin net zo goed kan worden als hij. "Hij moet kilometers afleggen om te komen waar ik ben geweest, maar hij heeft talent, persoonlijkheid en tijd genoeg om een carrière op te bouwen. Hij is een ander type aanvaller. Hij houdt van dribbelen en is goed met zowel links als rechts. Als hij kan schieten, schiet hij. Hij is nergens bang voor."

Kluivert ziet Roma als de perfecte tussenstap voor zijn zoon. "Ik denk dat United een te grote stap voor hem zou zijn. Roma is een belangrijke club, de druk is hier minder. Dit is de juiste club op het juiste moment voor Justin. Maar aan de andere kant, wie droomt er niet van een club als FC Barcelona? Het Italiaanse voetbal haakt aan en daar kan Justin van profiteren. Justin is iemand die weet wat hij wil."