Odegaard mag bij Vitesse op 10 spelen: 'Daar kan hij van goud zijn voor Vitesse'

Odegaard mag bij Vitesse op 10 spelen: 'Daar kan hij van goud zijn voor Vitesse'

Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 om 15:08wo 22-08-2018 om 15:08

Martin Odegaard speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor sc Heerenveen, maar verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Vitesse. De Arnhemmers huren hem voor een jaar van Real Madrid.

De Noor stond vorig jaar op het veld bij Heerenveen toen de Friezen in eigen stadion met 0-4 onderuit gingen tegen Vitesse. "Ik dacht: ik speel liever met dan tegen Vitesse", aldus de Noor tegenover NOS. "De speelstijl past bij mij en het is een stapje hoger dan Heerenveen."

Odegaard had meerdere opties, maar koos er bewust voor bij Vitesse aan de slag te gaan. De Eredivisie is volgens hem een uitstekend podium om zich verder te ontwikkelen. Een punt van aandacht is zijn rendement: in 38 competitiewedstrijden kwam hij tot twee goals en vier assists. "Ik speel liever op 10", verklaart hij zelf. Bij Heerenveen werd Odegaard vooral als rechtsbuiten gebruikt.

Bij Vitesse is het de bedoeling dat hij meer op zijn favoriete positie komt te spelen, zo stelt technisch directeur Marc van Hintum. "Hij weet zelf ook dat zijn rendement omhoog moet. Maar als hij die positie goed invult, kan hij van goud zijn voor Vitesse."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws