Koeman vindt voorselectie De Jong logisch: 'Had er al eerder bij kunnen zitten'

Koeman vindt voorselectie De Jong logisch: 'Had er al eerder bij kunnen zitten'

Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 om 15:52wo 22-08-2018 om 15:52

Bondscoach Ronald Koeman gelooft niet dat mensen verrast zullen zijn dat hij heeft besloten Frenkie de Jong op te nemen in de voorselectie van het Nederlands elftal. 

"Ik geloof niet dat dat een verrassing is, want hij ontwikkelt zich heel erg goed. Hij was in voorgaande situaties natuurlijk geblesseerd, anders was hij in die periode er ook al een keer bij geweest. Zeker in de voorselectie", aldus Koeman tegenover de camera van OnsOranje. Het is voor de middenvelder van Ajax voor het eerst dat hij in de voorselectie van het grote Oranje zit.

De bondscoach vindt dat hij op schema ligt voor het eerste duel in de Nations League tegen Frankrijk. De eerste twee interlandperiodes werden door de bondscoach gezien als voorbereiding richting die Nations League. "Er is een evaluatie geweest na die interlands. Tijdens die wedstrijden zijn er goede dingen geweest, maar ook zaken waar we ons absoluut in moeten verbeteren. Met de speelwijze gaan we grotendeels verder."

Eerst wacht voor Oranje de wedstrijd tegen Peru, die in het teken staat van het afscheid van Wesley Sneijder. "Aan de andere kant heb ik net al aangegeven dat we niet veel momenten hebben om bij elkaar te zijn en te oefenen. We nemen het wel gewoon heel serieus. Maar Wesley is nog steeds actief en is het voetballen niet verleerd. Hij krijgt speeltijd en de rest is allemaal gericht op de volgende wedstrijd voor de Nations League."

Daarin wacht dus direct de wereldkampioen. "We weten dat de groep met Frankrijk en Duitsland erg sterk is. Frankrijk is de wereldkampioen, dus er is geen beter moment om ze te treffen."

Poll

Verdient Frenkie de Jong een basisplek in Oranje

(725 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws