'Koeman kan Oranje-basisspeler al wegstrepen: weken buitenspel door blessure'

'Koeman kan Oranje-basisspeler al wegstrepen: weken buitenspel door blessure'

22-08-2018 16:14
26

De kans is klein dat Jasper Cillessen in actie kan komen voor het Nederlands elftal tijdens de interlands tegen Peru (oefen) en Frankrijk (Nations League). Hij staat minimaal twee weken aan aan de kant.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Cillessen liep woensdagochtend een ribblessure op tijdens de training. Het zou gaan om kneuzingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de doelman minimaal twee weken buitenspel staat. Wanneer Cillessen zijn rentree kan maken, is nog onduidelijk. Barcelona-arts Ricard Pruna wil in elk geval geen risico nemen.

Door de ribblessure is de kans klein dat Cillessen in actie kan komen tijdens de komende interlands van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het 6 september op tegen Peru, waarna drie dagen later de eerste Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk op het programma staat. Cillessen maakt deel uit van de voorselectie.

Cillessen werd deze zomer vaak in verband gebracht met een transfer. De oud-Ajacied stond open voor een vertrek bij Barcelona, waar hij doelman Marc-André ter Stegen voor zich moet dulden. Het lijkt er echter op dat de goalie ook dit seizoen afmaakt bij de regerend landskampioen van Spanje.