Officieel: 'Dutch international' Siem de Jong verlaat Ajax op huurbasis

Officieel: 'Dutch international' Siem de Jong verlaat Ajax op huurbasis

23-08-2018 07:08
48

Het is officieel: Sydney FC is de nieuwe club van Siem de Jong. De Australische club laat weten dat de 'Dutch international' een huurcontract voor één seizoen heeft getekend.

"Je wordt geen aanvoerder van Ajax zonder dat je de benodigde kwaliteiten hebt en ik denk dat hij die naar Sydney kan brengen", vertelt hoofdtrainer Steve Corica op de clubsite van Sydney. "Dit is een nieuwe uitdaging voor Siem. Ik ben ervan overtuigd dat het er eentje is die hij kan omhelzen en denk dat hij er ook zo over denkt."

"Ik ben erg blij om voor Sydney te spelen en heb zin in mijn periode in de A-League", zegt De Jong. "Ik zie veel vergelijkingen tussen Sydney en Ajax. Het zijn allebei toonaangevende clubs in hun competitie. Ik wil niets meer dan succes en zal het elftal helpen om de doelen te bereiken die we hebben voor dit seizoen."

De Jong werd vorig seizoen onder Marcel Keizer teruggehaald, maar zijn tweede Amsterdamse periode werd een grote teleurstelling. Hij verliet Ajax in 2014 als aanvoerder en maakte de transfer naar Newcastle United.