Update: Cocu heeft definitief beet: Fenerbahçe heet Zwitserse versterking welkom

Update: Cocu heeft definitief beet: Fenerbahçe heet Zwitserse versterking welkom

24-08-2018 16:54
27

Phillip Cocu lijkt op zeer korte termijn Michael Frey te mogen verwelkomen. De spits is dicht bij een overgang naar het Turkse Fenerbahçe.

Fenerbahçe is het met FC Zürich eens geworden over de overname van de spits, zo laat de Turkse club weten op de website. De 24-jarige spits moet nog wel de medische keuring doorstaan. In Turkije ligt een contract voor vier seizoenen voor Frey klaar. Daarmee lijkt Cocu de zo gewenste aanvallende versterking binnen te hebben.

Gemakkelijk ging het overigens niet. FC Zürich en Fenerbahçe werden het lang niet eens over een afkoopsom en het leek er zelfs even op dat de transfer helemaal niet door zou gaan, omdat de Turkse ploeg enkele deadlines niet had gehaald. 

De Zwitserse club liet eerder deze week zelfs weten dat Frey zou blijven nadat de Turken enkele deadlines niet hadden gehaald. Nu lijkt het toch tot een overgang te komen. Naar verluidt betalen de Turken bijna drie miljoen euro voor de Zwitser.  Frey had al voor FC Thun en BSC Young Boys gespeeld toen hij in 2014 de overstap maakte naar Lille. Daarna speelde hij voor FC Luzern, opnieuw Young Boys en FC Zürich.

Update 24/8 16.54: Michael Frey is definitief speler van Fenerbahçe. De club deelde vrijdagmiddag een foto via Twitter waarin de 24-jarige Zwitser welkom wordt geheten.