Ajacied houdt de boel op scherp: 'Dat probeer ik de jongens duidelijk te maken'

Ajacied houdt de boel op scherp: 'Dat probeer ik de jongens duidelijk te maken'

23-08-2018 15:05
75

Daley Blind rekent zich nog niet rijk na de 3-1 zege van Ajax op Dinamo Kiev. Volgens de verdediger is het nog niet gespeeld en wacht Ajax nog een lastige uitwedstrijd in Kiev.

Ajax stond bij rust op een 3-1 voorsprong en daar veranderde in de tweede helft niets meer aan. "We kwamen in de tweede helft de kleedkamer uit met de gedachte: dit is nog niet gespeeld. We kozen ervoor om wat compacter te spelen, maar via Klaas-Jan en Hakim kwamen we nog 2 keer dichtbij de 4-1", vertelt Blind aan Ajax.nl.

Blind stelt er alles aan te doen om zijn teamgenoten scherp te houden. "Ik probeer de jongens duidelijk te maken dat het nog niet gespeeld is. Het hoeft niet allemaal mooi, zoals veel mensen graag zien. Soms moet die bal gewoon de tribune in en is het resultaat heilig, zeker in de Champions League. Dat is iets wat ik in het buitenland heb meegekregen", stelt hij. "Ook in Kiev willen we scoren, maar met 0-0 zijn we ook door.''

Volgens Blind zijn potjes als tegen Kiev 'de potjes waarvoor je het doet'. "Ik heb wat mooie wedstrijden tegen grote tegenstanders gespeeld in mijn vorige periode bij Ajax. Ik hoop dat we die Champions League halen en nog meer speciale wedstrijden kunnen spelen."