Update: KNVB deelt stadionverbod van twee jaar uit aan 'billenfan' bij VVV - Ajax

Update: KNVB deelt stadionverbod van twee jaar uit aan 'billenfan' bij VVV - Ajax

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 18:57wo 10-10-2018 om 18:57

VVV-Venlo deelde na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax een stadionverbod uit aan een toeschouwer, omdat deze zijn blote billen liet zien aan arbiter Kevin Blom én omdat hij oerwoudgeluiden zou hebben gemaakt. De dader is tot augustus 2019 niet welkom in De Koel.

Deze straf is schromelijk overdreven, vindt zijn advocaat Björn Jegers. "Als hij het over zou mogen doen, had hij zijn billen niet nog eens laten zien. Maar dit is een veel te heftige reactie. VVV had ook kunnen zeggen: kom even langs, we geven je een waarschuwing en nooit meer doen. Iedereen die op de tribune was, kon een glimlach niet onderdrukken", laat de raadsman weten aan VoetbalPrimeur.

De Venlonaren lieten in een statement op de eigen website weten dat de supporter zich schuldig heeft gemaakt aan racistische uitlatingen. Deze oerwoudgeluiden worden echter niet genoemd in de brief die VVV aan de man heeft gestuurd, is ook Jegers opgevallen. "Twaalf maanden stadionverbod. Punt. Maar mijn cliënt leest opeens in de media dat hij van racistische geluiden beschuldigd wordt."

Getuigenverklaringen
De club beroept zich op 'getuigenverklaringen', maar de supporter en zijn voetbalvrienden zijn zich van geen kwaad bewust. "Ik wil wel eens zien waar VVV mee komt", aldus de advocaat. "Het hele stadionverbod valt of staat met het bewijs van die oerwoudgeluiden. Eens zien of ze dat hebben."

Overigens had de supporter in het recente verleden al een stadionverbod ontvangen. Volgens Jegers heeft de man echter geen voorwaardelijke straf openstaan.

Reactie VVV
VVV laat in een reactie aan VoetbalPrimeur weten dat de club zijn besluit heeft genomen op advies van de commissie stadionverboden van de KNVB. Waarom de supporter zijn eerdere stadionverbod had gekregen, is bij de club niet bekend.

(Hein Nooijens / VoetbalPrimeur)

Update 10/10 18.57: De VVV-fan heeft een landelijk stadionverbod van twee jaar opgelegd gekregen door de KNVB voor het maken van apengeluiden, zo meldt Dagblad de Limburger. De advocaat van de man erkent dat zijn cliënt zijn billen liet zien, maar ontkent fel dat de man apengeluiden heeft gemaakt. De gestrafte VVV-fan gaat dan ook in beroep tegen de straf van de KNVB.

Lees meer over: Eredivisie VVV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws