'Als hij voluit kan trainen, is de kans groot dat we hem meenemen naar de Arena'

'Als hij voluit kan trainen, is de kans groot dat we hem meenemen naar de Arena'

23-08-2018 23:30
37

Een dubbele meevaller voor FC Emmen: Alexander Bannink (foto) en Anco Jansen kunnen vrijwel zeker meedoen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Dat meldt RTV Drenthe.

Bannink en Jansen waren deze week een twijfelgeval in Emmen, dat zich voorbereidt op de eerste ontmoeting met Ajax in de Eredivisie. Bannink raakte vlak voor de competitiestart geblesseerd, waardoor hij nog op zijn eerste minuten wacht dit seizoen. Donderdag trainde hij voor het eerst weer volledig met de groep mee.

Wedden

Meer odds

Emmen-trainer Dick Lukkien zag dat Bannink een scherpe indruk maakte. "Als hij de belasting van vandaag goed verwerkt en morgen ook voluit mee kan trainen dan is de kans groot dat we hem meenemen naar de Arena, al wil ik wel groen licht van de medische staf", vertelt Lukkien aan RTV Drenthe.

Ook Jansen lijkt inzetbaar in Amsterdam. Lukkien: "Doordat we hem afgelopen zondag tegen AZ wat eerder naar de kant hebben gehaald, kan hij nu meer belast worden." Ajax en Emmen trappen zaterdag om 18.30 uur af in de Johan Cruijff Arena.