Mascotte zet verhoudingen op scherp voor Londense derby: Vind het schandalig

Mascotte zet verhoudingen op scherp voor Londense derby: "Vind het schandalig"

24-08-2018 17:34
13

De Londense stadsderby tussen Watford en Crystal Palace heeft sinds het seizoen 2016/2017 een extra scherp randje gekregen. Nadat Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha een vermeende schwalbe had gemaakt, werd hij uitgelachen door Harry The Hornet, de mascotte van Watford.

Crystal Palace-manager Roy Hodgson is het controversiële incident uit december 2016 nog niet vergeten en waarschuwt Harry The Hornet alvast voor de confrontatie van zondagmiddag. "Hij moet het publiek niet gaan provoceren", wordt Hodgson geciteerd door The Guardian. "Dat duiken van hem, ik vind het schandalig: zeker wanneer hij dat doet om de fans op te jutten met zaken die helemaal niet plaatsgevonden hebben."

Zaha staat in Engeland bekend als iemand die gemakkelijk valt, maar volgens Hodgson is dat beeld nergens op gebaseerd. "Hij gaat niet vrijwillig op zoek naar penalty's. Soms wordt hij omvergelopen en raakt hij uit balans zonder dat er sprake is van een overtreding. Dat kan gebeuren als je zo veel snelheid aan de bal hebt."