ADO pakt eerste punten van het seizoen: Higler geeft discutabele strafschop

24-08-2018 21:51
58

ADO Den Haag heeft tegen Fortuna Sittard de eerste zege van de competitie geboekt. Op eigen veld was de ploeg van Alfons Groenendijk met 4-1 te sterk voor de promovendus.

Fortuna begon goed aan de wedstrijd, maar keek na twintig minuten toch tegen een achterstand aan. Na een zeehondendribbel en een lange peer van Tom Beugelsdijk dook Melvyn Lorenzen alleen op voor Fortuna-goalie Alexei Koselev. Hij rondde vervolgens beheerst af: 1-0.

Nog voor rust verdubbelde ADO de marge. Arbiter Dennis Higler besloot naar de strafschopstip te wijzen nadat Michael Pinto ADO-speler Sheraldo Becker zou hebben neergehaald. Ook na de tussenkomst van de VAR mocht Abdenasser El Khayati aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en bracht ADO op 2-0. Niet veel later liep Tom Beugelsdijk tegen zijn derde gele kaart op in evenveel wedstrijden.

Een kleine tien minuten na rust leek ADO de wedstrijd in het slot te gooien. Nadat Lorenzen de bal doorspeelde met de hak tekende El Khayati voor zijn tweede van de avond. Een kleine twintig minuten voor tijd had El Khayati zelfs zijn derde kunnen maken, maar zijn tweede strafschop van de avond werd gekeerd door Koselev.
Met nog zes minuten te gaan deed Fortuna wat terug: Lisandro Semedo schoot de aansluitingstreffer binnen. ADO maakte niet veel later 4-1, maar zag die treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

Aan de stand veranderde vervolgens niets meer, waardoor ADO zijn eerste punten van het seizoen binnenheeft. Fortuna blijft steken op een puntje.