Eerste puntenverlies FC Twente, Roda blijft zonder fout, veel goals in Amsterdam

Eerste puntenverlies FC Twente, Roda blijft zonder fout, veel goals in Amsterdam

24-08-2018 22:07
99

FC Twente is er niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd van de competitie in winst op te zetten. Op bezoek bij Helmond Sport moesten de Tukkers genoegen nemen met een punt.

Jong Ajax - FC Dordrecht: 5-2
Op Sportpark De Toekomst maakten Jong Ajax en FC Dordrecht er een waar doelpuntenfestijn van. De regerend kampioen kwam via twee goals van Kaj Sierhuis op een 2-0 voorsprong , maar de bezoekers kwamen via Thomas Kok terug in de wedstrijd. Na rust maakte Ajax er nog drie, ook Dordrecht kwam nog een keer tot scoren: 5-2.

Almere City - Roda JC: 1-2
Roda JC slaagde erin ook de tweede competitiewedstrijd om te zetten in winst. De Limburgers wonnen met 1-2 bij Almere City. Mario Engels bracht Roda op voorsprong. Na de gelijkmaker van Andreas Calcan tekende diezelfde Engels ook voor 1-2.

Voor Roda JC zal de overwinning extra goed voelen. Vorig seizoen werden de Limburgers nog door Almere City uitgeschakeld in de nacompetitie, waardoor het degradeerde uit de Eredivisie.

Sparta - Volendam: 2-0
In Rotterdam boekte Sparta de eerste overwinning van het seizoen. Op Het Kasteel was de ploeg van Henk Fraser met 2-0 te sterk voor FC Volendam. Beide treffers kwamen op naam van Halil Dervisoglu. Vorige week verloor Sparta nog van FC Twente.

Helmond Sport - FC Twente: 2-2
In Helmond heeft FC Twente een punt uit het vuur weten te slepen. De Tukkers keken twee keer tegen een achterstand aan, maar knokten zich tot twee keer toe terug.

Furhgill Zeldenrust zette Helmond in het tweede bedrijf op een voorsprong. Tom Boere zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Via Bart Meijers leek Helmond er alsnog met de overwinning vandoor te gaan, maar Jari Oosterwijk tekende vlak voor het einde voor de gelijkmaker.

Overige uitslagen:
FC Den Bosch - RKC Waalwijk: 2-3
FC Eindhoven - Go Ahead Eagles: 1-2
Top Oss - Jong PSV: 4-1
Cambuur - Jong AZ: 2-1
Telstat - MVV: 0-1