'De vraag is hoe lang hij zal accepteren dat hij op de bank zit bij Ajax'

'De vraag is hoe lang hij zal accepteren dat hij op de bank zit bij Ajax'

25-08-2018 08:20
64

Pim Verbeek vraagt zich af wat er met Zakaria Labyad gaat gebeuren bij Ajax. De aanvaller was onder Erik ten Hag de uitblinker bij FC Utrecht, maar in Amsterdam zit hij op de bank. 

Verbeek was van 2010 tot 2014 in dienst bij de Marokkaanse bond en werkte in 2012 als bondscoach samen met Labyad tijdens de Olympische Spelen. "Maar het is simpel: er kunnen er maar elf spelen", vertelt Verbeek aan de NOS. "De concurrentie bij Ajax is met Neres en Dusan Tadic natuurlijk heel groot. Labyad zal er misschien niet op gerekend hebben dat Tadic nog zou komen. Maar hij zal niet opgeven en zijn kans grijpen, zo ken ik hem."

Volgens FC Utrecht-watcher René van den Berg van RTV Utrecht wordt Labyad gezien als het lievelingetje van Ten Hag. "Hij wordt een beetje gezien als het kindje, het vriendje van de trainer, heb ik begrepen. En dat heeft hem niet goed gedaan. Want op basis van zijn kwaliteiten kan hij prima mee bij Ajax."

Verbeek verwacht dat Labyad zich terugknokt. "De beste jaren van Labyad moeten nog komen. De vraag is hoe lang hij het zal accepteren als hij op de bank zit. Het is aan de trainer om hem het gevoel te geven dat zijn tijd nog zal komen."