Ajax-aanvaller op weg terug: Ik vroeg me af of ik nog wel voetballer was

Ajax-aanvaller op weg terug: "Ik vroeg me af of ik nog wel voetballer was"

25-08-2018 16:56
18

Vaclav Cerny is op de weg terug bij Ajax. In oktober scheurde de Tsjechische aanvaller de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Inmiddels zit hij in de laatste fase van zijn revalidatie.

Cerny kon door zijn zware knieblessure wekenlang niets doen. "Dan heb je iemand bij je nodig. Dat was voor mij het ergste. Daarna werd het beter en kon ik steeds meer dingen doen", vertelt Cerny aan Ajax TV.

De twintigjarige Ajacied revalideerde lang in het buitenland. "Daar was het het ergste. Ik was ook helemaal alleen. Af en toe belde ik mijn vader dat hij moest komen. Daar had ik wel echt momenten dat ik dacht: dit is niet meer leuk. Ik vroeg me af of ik nog wel voetballer was. Dit soort momenten gun je niemand, maar het heeft me zeker sterker gemaakt."

Sinds een paar weken staat Cerny weer op het veld. "Alsof ik net ben begonnen met voetballen. Zo mooi is het", lacht de aanvaller, die bij Ajax revalideerde met Daley Sinkgraven en aanvoerder Joël Veltman. "We hebben steun aan elkaar gehad. Dat is heel mooi en heel belangrijk."

Het is nog niet duidelijk wanneer Cerny zijn rentree kan maken bij Ajax.