Ronaldo baalt, maar feliciteert Mandzukic: Juventus behoudt maximale score

25-08-2018 19:52
17

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste thuiswedstrijd als speler van Juventus winnend afgesloten. De Oude Dame liet niet tegen SS Lazio niet zijn beste voetbal zien, maar stuurde de Romeinen wel met een 2-0 nederlaag terug naar de hoofdstad.

Ronaldo kwam overigens niet tot scoren. De Portugees was in de tweede helft gevaarlijk met een schot van afstand, dat knap gepareerd werd door doelman Thomas Strakosha. De Albanees hield Ronaldo een kwartier voor tijd opnieuw knap van scoren af, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Mario Mandzukic. Ronaldo baalde aanvankelijk van zijn gemiste kans, maar was er op tijd bij om de Kroaat te felicteren.

De treffer van Mandzukic betekende de 2-0 voor de regerend Serie A-kampioen. Miralem Pjanic had zijn ploeg voor de rust met een bekeken afstandsschot op het juiste spoor gezet. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Juventus behoudt de maximale score nadat het tijdens de eerste speelronde een late zege op Chievo Verona had geboekt. Lazio staat na twee wedstrijden op nul punten.