Barcelona dreigt in de blessuretijd te struikelen, maar blijft ongeslagen door VAR

26-08-2018 00:05
45

FC Barcelona heeft al in zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Van harte ging het overigens niet: de Catalanen hadden zichtbaar moeite met het zeer moeilijk bespeelbare veld van Real Valladolid en boekten een benauwde zege op de promovendus.

De Catalanen begonnen de late zaterdagavondwedstrijd met hyperaanvallende intenties: trainer Ernesto Valverde had een plek ingeruimd voor Lionel Messi, Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho én Ivan Rakitic. Het was in de eerste helft niet genoeg om de thuisploeg op de knieën te dwingen. Coutinho, Suárez en Dembélé wisten doelman Jordi Masip niet verschalken. Voormalig FC Twente-spits Enes Ünal miste aan de andere kant een behoorlijke kans op 1-0.

Barcelona schakelde na de rust een tandje bij en kwam via Dembélé op voorsprong. Sergi Roberto legde een voorzet vanaf links terug met het hoofd en de Fransman stond op de goede plek om Masip te verschalken. Het taaie Real Valladolid gaf de strijd niet op: invaller Keko kreeg een kopkans, maar stuitte op Marc-André ter Stegen. In de blessuretijd leek de 1-1 alsnog te vallen. De eerder genoemde Keko scoorde alsnog, maar stond op het randje van buitenspel. De VAR zag het en verstierde het feestje in Valladolid.

Barcelona heeft zeven dagen om toe te werken naar de volgende competitiewedstrijd, wederom tegen een promovendus: La Liga-debutant SD Huesca komt naar Camp Nou.