In het kort: Teleurstellend thuisdebuut De Vrij bij Inter, perfecte start Dortmund

26-08-2018 23:04
25

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Teleurstellend thuisdebuut De Vrij bij Inter
Stefan de Vrij kan niet met een fijn gevoel terugkijken op zijn thuisdebuut in de Serie A namens Internazionale. De Oranje-international zag zijn ploeg op 1-0 komen tegen Torino en maakte zélf de 2-0, maar in de tweede helft gaf de thuisploeg het weg: 2-2. Inter wacht na twee wedstrijden nog op de eerste overwinning.

Perfecte start Borussia Dortmund
Borussia Dortmund is flitsend begonnen aan de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen. De ploeg van trainer Lucien Favre versloeg RB Leipzig met duidelijke cijfers: 4-1. Leipzig kwam in de eerste minuut nog op 0-1 door Jean-Kévin Augustin, maar nog voor de rust werd de schade hersteld. Na de 43 minuten stond het 3-1 door een goal van Mahmoud Dahoud, een eigen goal van Marcel Sabitzer en een goal van Axel Witsel. In de 91e minuut maakte Marco Reus er 4-1 van.

Goed debuut Amrabat
Sofyan Amrabat heeft een perfect debuut achter de rug in België. De middenvelder, die deze week Feyenoord verruilde voor Club Brugge, won met zijn nieuwe werkgever van Anderlecht: 2-1. Emmanuel Dennis en Hans Vanaken scoorden voor de thuisclub, Knowledge Musona was tussendoor trefzeker namens Anderlecht. Amrabat viel na 74 minuten in. Ruud Vormer deed de hele wedstrijd mee.

Volle score voor Chelsea
Chelsea blijft foutloos in de Premier League. Op St. James' Park kwam de overwinning op Newcastle United in het laatste kwartier tot stand. Eden Hazard benutte een penalty namens Chelsea, waarna Newcastle-aanvaller Joselu enkele minuten voor tijd een moment van onoplettendheid bij David Luiz afstrafte. Toch ging Chelsea nog aan de haal met de drie punten. Marcos Alonso zorgde voor de verlossing: 1-2. The Blues delen na drie speelronden de koppositie met Liverpool en Watford.