'Er kan nog een andere categorie club voor Ziyech komen'

'Er kan nog een andere categorie club voor Ziyech komen'

26-08-2018 22:30
67

Rob Jansen raadt Hakim Ziyech een transfer af. Het is volgens de Nederlandse spelersmakelaar beter als hij dit seizoen bij Ajax blijft. Jansen krijgt de vraag of er nog wat gaat gebeuren rond Ziyech.

"Dat is een vraagteken. Daar kun je op twee manieren naar kijken", zegt hij bij Rondo van Ziggo Sport. "Als ik Ziyech of zijn zaakwaarnemer zou zijn, zou ik blijven bij Ajax. Zeker als ze Champions League halen. Dan gaat hij de mooiste wedstrijden spelen die hij kan spelen. Hij is in fantastische vorm en doet het enorm goed, zo eerlijk moet je zijn."

"Zijn status kan nog veel groter worden", volgt Jansen. "Er kan nog een andere categorie club aan het einde van het volgende seizoen komen. Dat is een keuze. Het hangt er ook vanaf welke club hem nu gaat benaderen. Ze gaan heel voorzichtig te werk, ook zijn zaakwaarnemer doet dat dat keurig. Ik denk niet dat het een jongen is die halsoverkop weggaat."

Dan mengt Youri Mulder zich in de discussie. "Het is toch gek dat ze bij hem twijfels hebben. Als je kijkt naar wat ze in Engeland allemaal uitgegeven hebben. Ziyech beslist wedstrijden voor jou. Hij heeft creativiteit, schiet vrije trappen binnen. Wolves (Wolverhampton Wanderers, red.) pakt zo'n speler toch?"

Jansen reageert: "Misschien wil hij niet naar Wolves en ligt zijn lat heel hoog. Hij kan fluitend mee, daar ligt het probleem niet."