Plannen Koeman door de war: 'Wilde met hem praten over hoe wij nu verder gaan'

Plannen Koeman door de war: 'Wilde met hem praten over hoe wij nu verder gaan'

26-08-2018 23:28
42

Ronald Koeman bevestigt de aanstaande transfer van Kevin Strootman naar Olympique Marseille. De bondscoach van het Nederlands elftal zou naar Italië vliegen om het duel tussen AS Roma en Atalanta te bekijken, maar dat gaat niet door vanwege de Strootman-deal.

"Toevallig heb ik vanavond geappt met Kevin. Hij appte mij. Ik ga morgen naar Roma-Atalanta en zou rustig een kopje koffie met hem gaan drinken. Van wat ik begrijp vliegt hij morgen (maandag, red.) naar Marseille", zegt Koeman bij Studio Voetbal. 

"Ik zou met hem de afgelopen interlands bespreken en hoe we verder gaan. Dat wil ik juist vaker gaan doen als je bij een wedstrijd gaat kijken. Je hebt dan misschien de tijd om een speler te zien. Ik wilde wel even met hem gaan zitten en praten over hoe wij nu verder gaan."

Koeman over de eerste vier interlands: "Het gaat nog niet goed genoeg. Dat hebben we geleerd van de afgelopen vier interlands. De beste was tegen Portugal, maar de tweede helft was niet goed. Met elf tegen tien hebben we alleen maar verdedigd. We hebben geanalyseerd waarom het zwak was tegen Italië en Slowakije."

Virgil van Dijk is de vaste aanvoerder van Oranje. "Ik vind dat hij daaraan toe is. Dat laat hij zien in Engeland, maar het ligt niet bij een speler. Ik vind dat meerdere spelers vooraan moeten lopen. Daar heb ik alle vertrouwen in."