'Van 't Schip en Van Bommel clashen twaalf jaar na Oranje-ruzie bij PEC - PSV'

'Van 't Schip en Van Bommel clashen twaalf jaar na Oranje-ruzie bij PEC - PSV'

27-08-2018 08:06
168

PSV won zaterdag in extremis van PEC Zwolle (1-2), maar misschien wel net zo interessant was de verbale strijd tussen de twee trainers. Mark van Bommel en John van 't Schip stonden elkaar naar het leven aan de zijlijn.

Het viel De Telegraaf op dat vierde official Martin van den Kerkhof zijn handen vol had aan de trainers van PSV en PEC Zwolle. Van Bommel en Van 't Schip haalden geregeld verhaal bij de arbitrage en de coaches gingen elkaar ook verbaal te lijf. Van 't Schip wees Van den Kerkhof er onder meer op dat zijn collega van PSV meerdere keren buiten zijn vak stond.

Wedden

Meer odds

Van Bommel en Van 't Schip zullen niet op elkaars verjaardag komen, concludeert De Telegraaf. De onderlinge strijd is volgens de ochtendkrant terug te voeren naar de periode na het WK van 2006, toen Van Bommel bedankte voor het Nederlands elftal. Hij wilde niet meer onder de toenmalige technische staf (bondscoach Marco van Basten en assistent Van 't Schip) uitkomen.

Over één ding waren Van Bommel en Van 't Schip het in Zwolle wel eens: Denzel Dumfries had zijn tweede gele kaart en dus rood moeten krijgen na een overtreding op Vito van Crooy. "Als dat geen geel is, weet ik het ook niet meer. Vorig jaar was het idem dito met Jorrit Hendrix”, beklaagde Van 't Schip zich. Van Bommel greep snel in en wisselde Dumfries voor Jordan Teze.