Lof voor Clasie: Wellicht dat de Premier League toch iets te zwaar voor hem was

Lof voor Clasie: "Wellicht dat de Premier League toch iets te zwaar voor hem was"

Gepubliceerd: maandag 27 augustus 2018 om 09:17ma 27-08-2018 om 09:17

Jordy Clasie, Jens Toornstra en Robin van Persie staan er goed op na de 3-5 overwinning van Feyenoord op sc Heerenveen. Kees Kist maakt het trio een compliment.

Clasie is volgens de oud-aanvaller en rapporteur van De Telegraaf op de weg terug. "Je ziet dat hij langzaam weer beter wordt", oordeelt Kist in de ochtendkrant. "Op het middenveld wordt hij steeds bepalender. Wellicht dat de Engelse Premier League toch iets te zwaar voor hem was, maar hier in de Eredivisie lijkt hij weer op te staan."

Kist genoot van Toornstra, die twee keer scoorde. "Dat is echt een speler naar mijn hart. Hij heeft de juiste instelling, toont honderd procent inzet en heeft een enorm loopvermogen. In mijn optiek is hij één van de beste spelers van het elftal. Zijn spel is niet altijd mooi en sierlijk, maar het is wel een echte."

Net zo enthousiast werd Kist van Van Persie. "In mijn ogen blijft dat een grootheid. Ondanks zijn leeftijd (35, red.) heeft dit Feyenoord hem hard nodig. Hij raakt de bal zelden kwijt, kijkt drie stations vooruit en weet altijd direct waar de bal naartoe moet. Als je dat in je hebt, kun je nog wel wat langer meer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws