'Huilende' Strootman 'moet vertrekken': AS Roma heeft me verkocht

'Huilende' Strootman 'moet vertrekken': "AS Roma heeft me verkocht"

27-08-2018 11:55
105

De transfer van Kevin Strootman naar Ligue 1-topclub Olympique Marseille wordt waarschijnlijk maandagmiddag afgerond. Volgens onder meer La Gazzetta dello Sport nam de Oranje-international afgelopen weekend in tranen afscheid bij AS Roma. Sparta incasseert bijna een miljoen euro (!) dankzij de deal. 

"Ik moet vertrekken. AS Roma heeft me verkocht", vertelde Strootman volgens La Gazzetta aan vrienden. Blijkbaar vertrekt hij met grote tegenzin. Bij Marseille wordt de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht herenigd met Rudi Garcia. Met hem werkte hij eerder samen in Rome. 

Franse media zijn er van overtuigd dat Strootman maandag medisch gekeurd wordt in Zuid-Frankrijk. Later op de dag volgt de presentatie van de 41-voudig international van het Nederlands elftal. 

Sparta
De club waar Strootman zijn opleiding genoot, Sparta, spint garen bij de aanstaande miljoenentransfer naar Zuid-Frankrijk. Als Marseille inderdaad zo'n 27 miljoen euro betaalt voor de Oranje-middenvelder, dan incasseren de Rotterdammers liefst 945.000 euro aan opleidingsvergoeding. Dat berekende RTV RijnmondStrootman maakte ruim tien jaar deel uit van de jeugdopleiding van Sparta. Hij debuteerde op achttienjarige leeftijd in het eerste elftal.