NEC buigt achterstand tegen Jong FC Utrecht in absolute slotfase om in overwinning

27-08-2018 21:57
47

NEC Nijmegen heeft het tweede competitieduel ternauwernood om kunnen zetten in een overwinning. Op bezoek bij Jong FC Utrecht won NEC in de absolute slotfase met 1-2.

Vorig seizoen deed NEC nog lang mee om promotie naar de Eredivisie, maar het nieuwe seizoen begon met een puntendeling in eigen huis tegen Cambuur: 2-2. Ook op bezoek bij Jong FC Utrecht leek NEC lange tijd genoegen te moeten nemen met een puntendeling, maar een goal in extremis voorkwam puntverlies.

Jong Utrecht kwam na ruim dertig minuten op voorsprong nadat een schot van Shayne Pattynama door NEC-goalie Gino Coutinho niet goed worden verwerkt. De rebound was voor Nick Venema: 1-0. Lang kon Jong Utrecht niet van de voorsprong genieten, want Anass Achahbar tekende nog voor rust met een volley voor de gelijkmaker.

Lang leken de ploegen de punten te moeten delen, maar in de absolute slotfase deed NEC 'een PSV'tje': in de laatste minuut van de blessuretijd schoot spits Sven Braken (foto links) de bezoekers alsnog naar de zege: 1-2.