Nú al serieuze twijfels over transfer Boëtius: 'Voor zo'n scenario vrees ik'

Nú al serieuze twijfels over transfer Boëtius: 'Voor zo'n scenario vrees ik'

28-08-2018 08:25
43

RTV Rijnmond-reporter Sinclair Bischop vraagt zich hardop af of FSV Mainz wel de juiste club is voor Jean-Paul Boëtius. Maandag signeerde de vleugelaanvaller een vierjarig contract bij de Duitse ploeg. 

"Hij kan een frisse start gaan maken bij een nieuwe en mooie club. Al heb ik wel de vraagtekens bij de club", zegt Bischop over de transfer van Boëtius. In De Kuip had de rechtspoot zich in de voorbij weken onmogelijk gemaakt. Hij kreeg een disciplinaire straf en ontving twee weken geleden een oliedomme rode kaart in het competitieduel met De Graafschap.

Bischop: "In het kampioensjaar heeft Feyenoord tegen Mainz geoefend tijdens het trainingskamp in Marbella. Dan zie je dat Mainz niet met drie spitsen speelt. Hij is echt een buitenspeler."

"Hij zal toch meer als linkermiddenvelder gebruikt worden in een soort 3-5-2-systeem. Zo is hij bij FC Basel ook mislukt. Hij viel al snel buiten de selectie. De uitleg van de trainer was toen: hij moet nog veel leren als middenvelder, want we hebben geen buitenspelers. Zo'n scenario vrees ik voor hem. Hij zal veel moeten lopen en verdedigend werk moeten doen en als we eerlijk zijn, is dat niet de kracht van Boëtius."

Lees ook: Boëtius vertrekt bij Feyenoord, Rotterdammers ontvangen 'een prima transfersom'