'Vertrek Van Weert dichtbij, 'sluimerende belangstelling' voor Drost'

'Vertrek Van Weert dichtbij, 'sluimerende belangstelling' voor Drost'

28-08-2018 10:15
13

FC Groningen-spits Tom van Weert lijkt te worden betrokken in een ruildeal met de Deense aanvaller Jannik Pohl. Technisch manager Ron Jans bevestigd dat er dingen spelen rond Van Weert.

De spits werd afgelopen weekend gepasseerd voor het duel tegen De Graafschap en wil graag uit Groningen vertrekken. Dinsdagochtend ontbreekt hij op de training. "Hij is in het buitenland om medisch te worden gekeurd en het klopt ook dat we hem bij vertrek gaan vervangen", bevestigt Jans tegenover Dagblad van het Noorden, die verder niet in detail wil treden.

Het lijkt er dus op dat Van Weert wordt geruid met Pohl van Aalborg. De sportief directeur van Aalborg, Allan Gaarde, heeft bevestigd dat er buitenlandse belangstelling is voor de spits, die maandagavond niet meedeed toen Aalborg in eigen huis verloor van het Esbjerg van Van der Vaart. Van Weert heeft bij Groningen nog een contract tot medio 2019. Pohl staat nog een jaar langer onder contract bij Aalborg. Naast Van Weert wil ook Jesper Drost weg bij Groningen. Voor hem bestaat er volgens Dagblad van het Noorden 'sluimerende belangstelling'.