'Wöbertje kan er niks van, dan kan je net zo goed met tien man spelen'

'Wöbertje kan er niks van, dan kan je net zo goed met tien man spelen'

28-08-2018 10:48
113

Ajax moet oppassen dat het niet te overmoedig wordt. Daarvoor waarschuwt René van der Gijp aan tafel bij Veronica Inside.

"Ik vind het niet erg en ik stoor me er totaal niet aan, maar als het in Amsterdam een beetje goed gaat willen ze het graag heel erg overdrijven", aldus Van der Gijp "Ik vind ze ook goed spelen, maar het is tegen Standard, Kiev, Emmen en Heracles geweest. Ik heb daar altijd het idee: in Amsterdam is alles begonnen. Maar kijk nu uit morgen, want 3-1 is gewoon een kutuitslag."

Volgens Van der Gijp is Ajax vooral kwetsbaar als Maximilian Wöber als linksback speelt. "Jongens, kijk nu uit morgen, met Wöbertje als linksback, want die kan er geen kut van. Je kan net zo goed met zijn tienen spelen. (...) Weet je tegen wie Wober speelt? De beste speler van Kiev, die jonge gozer. Stel die gozer heeft het morgen op zijn heupen: dan ben je klaar. Ben je in de aap gelogeerd."

Het Algemeen Dagblad voorspelt overigens dat Wöber niet in de basis begint. Het dagblad verwacht dat Frenkie de Jong in het centrum van de defensie speelt en Daley Blind doorschuift naar de positie van linksback.