Twee vliegen in één klap bij ADO: ook komst van nieuwe back afgerond

Twee vliegen in één klap bij ADO: ook komst van nieuwe back afgerond

28-08-2018 13:07
63

Het hing al even in de lucht en nu is de deal bevestigd: Giovanni Troupée speelt dit seizoen voor ADO Den Haag. De twintigjarige rechtsback wordt voor één jaar gehuurd van FC Utrecht. Dat bevestigt de formatie uit de Domstad via de officiële kanalen. 

"Dat Giovanni een goede, talentvolle verdediger is, staat buiten kijf. Op zeer jonge leeftijd heeft hij een plek in de ploeg veroverd, maar vanwege de toegenomen concurrentie in de selectie maakte hij de afgelopen periode minder speelminuten", legt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam uit.

"Giovanni gaf aan dat hij graag voor zijn kans wilde gaan in Den Haag, en wij zien daar de toegevoegde waarde van in. We wensen Giovanni een voorspoedige periode bij ADO Den Haag toe en gaan zijn ontwikkeling aldaar nauwgezet volgen."

Omdat Utrecht toekomst ziet in de vleugelverdediger, heeft ADO naar verluidt géén optie tot koop bedongen. Het contract van Troupée in stadion Galgenwaard loopt door tot medio 2021. Sinds 2015 kwam hij tot 65 officiële duels in het eerste elftal van Utrecht. 

ADO, dat al een tijdje op zoek was naar een opvolger voor de vertrokken Tyronne Ebuehi, rondde op dinsdag óók al de komst van spits Tomas Necid af