'Dortmund bereikt akkoord en huurt Barça-aanvaller van 30 miljoen euro'

'Dortmund bereikt akkoord en huurt Barça-aanvaller van 30 miljoen euro'

28-08-2018 15:06
31

Paco Alcacér verkast op huurbasis van FC Barcelona naar Borussia Dortmund. BILD weet dat dat Spaanse spits dinsdag medisch gekeurd is in Duitsland. Alleen zijn definitieve handtekening ontbreekt nog. 

De 24-jarige Alcácer maakte in de zomer van 2016 voor een slordige dertig miljoen euro de overstap van Valencia naar Barça. In Camp Nou verloor de international de concurrentiestrijd en groeide hij nooit uit tot een vaste waarde. Afgelopen seizoen kwam de goaltjesdief in de Primera Division tot slechts zeventien optredens (vier treffers). 

Nu zet de aanvaller zijn carrière dus voort in de Bundesliga. BILD weet dat Dortmund 2,2 miljoen betaalt om Alcácer voor één jaar te huren. BVB heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. Voor ongeveer 20 à 25 miljoen kan hij definitief worden ingelijfd. Het jaarsalaris van Alcácer, zo'n vier miljoen euro, wordt volledig overgenomen door Dortmund.

De formatie van trainer Lucien Favre was al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits. Michy Batshuayi werd sinds januari 2018 gehuurd van Chelsea. De Belg keerde echter terug naar The Blues en is inmiddels verhuurd aan Valencia. 


Alcácer in Dortmund. Bron: BILD