'Strootman op punt te tekenen bij Marseille, aankondiging met Fortnite-thema'

'Strootman op punt te tekenen bij Marseille, aankondiging met Fortnite-thema'

28-08-2018 16:14
9

Het lijkt een kwestie van tijd voor Kevin Strootman zich officieel speler van Olympique Marseille noemen. De middenvelder zou nu ergens in Marseille zijn contract tekenen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De middenvelder zal daarna aan de pers vertellen waarom hij de overstap maakt van AS Roma naar Olympique Marseille. Op Twitter circuleerde zelfs al een presentatievideo van de Oranje-international in Fortnite-thema, maar die tweet is inmiddels verwijderd.

De Fransen zullen 25 miljoen euro neertellen voor Strootman en daar kan nog drie miljoen euro aan bonussen bij komen. Strootman maakte in 2013 de overstap van PSV naar AS Roma, dat 17,5 miljoen euro voor hem betaalde. In Rome had Strootman nog een contract tot medio 2022, maar de middenvelder zal zijn loopbaan vervolgen in Frankrijk.

Volgens onder meer La Gazzetta dello Sport nam de Oranje-international afgelopen weekend in tranen afscheid bij AS Roma. "Ik moet vertrekken. AS Roma heeft me verkocht", zou Strootman volgens La Gazzetta aan vrienden hebben verteld. AS Roma's technisch directeur Monchi sprak dat later tegen. "Vorig seizoen heeft Kevin 42 wedstrijd gespeeld. Hij is een geweldige speler, maar het was een besluit dat we gezamenlijk hebben genomen: club, coach en speler."