Officieel: Strootman vertrekt naar Frankrijk en tekent bij Olympique Marseille

Officieel: Strootman vertrekt naar Frankrijk en tekent bij Olympique Marseille

28-08-2018 16:49
26

Kevin Strootman vervolgt zijn loopbaan bij Olympique Marseille. Dat heeft de Franse club aangekondigd via de officiële kanalen middels een video in Fortnite-stijl. 

De Fransen betalen naar verluidt 25 miljoen euro voor Strootman en daar kan nog drie miljoen euro aan bonussen bij komen. Strootman, die een contract tekent voor vijf jaar, maakte in 2013 de overstap van PSV naar AS Roma, dat 17,5 miljoen euro voor hem betaalde. In Rome had Strootman nog een contract tot medio 2022, maar de middenvelder zal zijn loopbaan vervolgen in Frankrijk.

Ook voor PSV, FC Utrecht en Sparta is de transfer goed nieuws. De Eindhovenaren bedongen in 2013 een doorverkooppercentage toen Strootman naar Italië ging en vangen dus ook geld. Het zou gaan om ongeveer een miljoen euro. Sparta mag bijna 950.000 euro bijschrijven, ook FC Utrecht krijgt een bedrag weet Voetbal International.

Ook AS Roma heeft het vertrek van de middenvelder inmiddels bevestigd. Via de officiële kanalen danken de Romeinen Strootman voor bewezen diensten.