Update: 'Nieuw avontuur van transfervrije Touré bekend: rentree bij oude club'

Update: 'Nieuw avontuur van transfervrije Touré bekend: rentree bij oude club'

29-08-2018 13:30
31

Yaya Touré lijkt aan de slag te gaan bij een club in Engeland. De Ivoriaanse middenvelder is volgens zijn zaakwaarnemer medisch gekeurd in Londen door een nog onbekende ploeg. Het gaat in ieder geval niet om West Ham United, meldt Dimitry Seluk via Twitter. 

Tussen 2010 en deze zomer maakte Touré (35) furore in het shirt van Manchester City. De oud-speler van FC Barcelona en AS Monaco won met The Citizens onder meer drie landstitels. Afgelopen seizoen raakte Touré zijn basisplaats kwijt. Zijn aflopende contract werd niet verlengd.

Inmiddels zit hij sinds eind juni zonder club. Daar komt volgens Seluk, de zaakwaarnemer van Touré, op korte termijn verandering in. 'Yaya is medisch gekeurd in Londen. Hij tekent binnenkort een contract', stuurde Seluk dinsdagavond de wereld in via social media.

Een volger concludeerde dat het waarschijnlijk om West Ham gaat. Touré kent Manuel Pellegrini, manager van The Hammers, van hun gezamenlijke periode bij Man City. Een overstap naar die ploeg is volgens Seluk echter niet aan de orde. 'Nee, het is niet West Ham. Yaya is een kampioen. Dat is geen plek voor hem'. 

Update 13.30: Touré lijkt zijn loopbaan voort te zetten in Griekenland. Volgens The Times gaat de Ivoriaan aan de slag bij Olympiakos. In het seizoen 2005/06 speelde Touré ook al voor de Griekse topploeg.