Update: Barazite begint na presentatie aan nieuwe periode onder Keizer

Update: Barazite begint na presentatie aan nieuwe periode onder Keizer

05-09-2018 11:55
64

EXCLUSIEF - Nacer Barazite heeft een nieuwe club gevonden. Dat bevestigt zaakwaarnemer en broer Younes Barazite aan VoetbalPrimeur. Als alles volgens plan verloopt, tekent de 28-jarige rechtspoot woensdag bij Al-Jazira.

Bij de topclub uit Abu Dhabi staat Marcel Keizer sinds juni aan het roer. Hij pikt Barazite transfervrij op bij Yeni Malatyaspor. Barazite wordt woensdag medisch gekeurd. Als ook de laatste details afgehandeld zijn, zet de oud-speler van onder meer Arsenal, Vitesse, AS Monaco, Austria Wien en FC Utrecht zijn krabbel onder een tweejarig contract.

"Voor Nacer is dit een mooie uitdaging", laat Barazite weten aan deze website. "Al-Jazira is een club met status in de Verenigde Arabische Emiraten, waar grote namen als Phillip Cocu, Jefferson Farfán en recentelijk Mbark Boussoufa hebben gespeeld. Ook is het geweldig om met Marcel Keizer en Jan Versleijen (assistent-trainer, red.) te kunnen werken, trainers die van aanvallend voetbal houden en weten hoe om te gaan met spelers als Nacer."

Het kamp-Barazite schermde de laatste weken ook met belangstelling uit onder meer Turkije. Daar heeft de middenvelder een moeizaam seizoen achter de rug. Na de winterstop raakte hij op een zijspoor, waardoor de teller stokte bij twee goals en drie assists in vijftien wedstrijden. Tussen 2015 en 2017 behoorde Barazite tot de uitblinkers bij FC Utrecht.

Keizer werd in juni aangesteld als hoofdtrainer van Al-Jazira. In Abu Dhabi is hij de opvolger van Henk ten Cate, die zijn voetbalpensioen heeft aangekondigd. Het is het eerste avontuur in het buitenland voor de oud-trainer van Telstar, FC Emmen, SC Cambuur, Jong Ajax en Ajax. Volgende week begint het seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)

Update 5/9 11.55: Het is officieel: Nacer Barazite maakt de overstap naar Al-Jazira. In Abu Dhabiu gaat hij werken onder trainer Marcel Keizer. Al-Jazira is de negende club van Barazite, die eerder uitkwam voor NEC, Arsenal, Derby County, Vitesse, Austria Wien, AS Monaco, FC Utrecht en Yeni Malatyaspor. Al-Jazira betaalt geen transfersom, weet VoetbalPrimeur.